Bemutatkozás
2017. augusztus 04. írta: kazsiafigyelo

Bemutatkozás

Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy magyar nyelven elemzéseket és híreket közöljek Kelet-Ázsia térségéről. A célom, hogy minél több területét bemutassam ennek a tőlünk igencsak távoli régiónak, bár először főleg a gazdasággal, politikával foglalkoznék, és később szó lenne a kultúráról, vallásról is. 

Kelet-Ázsia ma a világ legdinamikusabban növekedő régiója, szerepe megkérdőjelezhetetlen lesz a 21. század során. Amit ma látunk az Kína fölemelkedése - amit viszont ma már jól látszik, hogy további területek - India, Délkelet-Ázsia - fognak követni. A térségben találhatóak államok, melyek a nyugati kultúrkörhöz tartoznak, de összességében Kína kulturális hatása - sinikus kultúrkör - a jelentős. Kérdés, hogy a "Középső Birodalom" és Ázsia vajon elfogadja-e az USA vezette liberális nemzetközi rendet, vagy azzal párhuzamosan épül ki egy másik rendszer.

Foglalkozni kell Japán speciális szerepéével is, ami az előző kérdéshez szorosan kapcsolódik. Továbbá India tekinthető még a térségben nagyhatalomnak.

Sajnálatos módon az ismertetett témákat hazánkban a médiában ritkán érintik, annak ellenére hogy ma már jólétünk, nemjólétünk sokban függ az ottani gazdasági folyamatoktól is, továbbá lassan a háborús kockázat a régióban lassan olyan szintű lehet, mint amilyen a Közel-Keleten volt. Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járnék körbe, tudtommal egyedülálló módon a magyar nyelvű blogok között. 

A bejegyzés trackback címe:

https://keletazsiafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7612720714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása