Miért sikeresek a fehér férfiak az ázsiai nőkkel?
2018. március 05. írta: kazsiafigyelo

Miért sikeresek a fehér férfiak az ázsiai nőkkel?

Képtalálat a következőre: „white man asian woman”Az már közhelyes, hogy Ázsiában az europid rassz tagjaként a férfiaknak szinte hihetetlen lehetőségei lehetnek. Valójában az illető sikeressége a különböző országok esetén talán jobban függ az ország történelmétől és az USA-hoz (Nyugathoz) való viszonyától, mint személyes vonzerejétől. 

A fehér férfiak népszerűsége a második világháborús amerikai győzelemmel vette kezdetét. Innentől kezdve a nyugati kultúra és szexualitásról alkotott kép óhatatlanul megjelent Kelet-Ázsiában is. A fehér férfiak össze lettek kapcsolva az USA sikerességével, ami egyértelműen a number one volt abban az időben. Az USA tartóztatta föl a Szovjetunió, nekik volt a legerősebb hadseregük. Ehhez társult, hogy sok helyen fölszabadítóként érkeztek meg a második világháború után. Másrészt az sem utolsó, hogy az europid rassz átlagmagassága messze magasabb, mint az ázsiaiaké, ráadásul jobban tápláltak, izmosabbak is voltak az amerikaiak. Napjainkban továbbra sem túlzás az ázsiai nők rajongásáról beszélni Kelet-Ázsiában. 

Japánban a nők lényegében fele-fele arányban oszlanak meg a szerint, hogyan viszonyulnak a kérdéshez. A Nyugat imádata a második világháború után egy kicsivel, a 60-as 70-es évektől bontakozott ki, és azóta is csak kicsit lankadt. Így előfordul, hogy átlagos vagy annál is rosszabb megjelenésű férfiakat kifejezetten csinos japán nőkkel lát az ember az utcán. Az ilyen nők ezt továbbra is különleges élményként élik meg, számukra külön társkereső oldalak, ügynökségek jöttek létre. A japánok másik fele (vagy inkább körülbelül 30%-a) viszont stigmaként tekint a fehér barátra. Az ő nemzeti büszkeségükbe nem fér ez bele, és tisztában vannak, hogyan élnek vissza a férfiak a helyzettel. 

Kínában a Nyugat megítélése a lakosság körében szintén ambivalens. Bár a kínai nacionalizmus felfűtése miatt sokan kezdenek kritikusak lenni, a fiatalok (fiatal nők) körében viszont virágzik a nyugati kultúra. Kínában fehér férfiként az embernek tehát rengeteg lehetősége van, amit viszont még nem túl sokan használnak ki. A nyugati egyetemeken tanuló több millió fős kínai diákok pedig nem számítanak kifejezetten kelendőnek az őslakosok szempontjából. Részükről azonban a szándék általában megvan. Továbbá míg a japán lányok inkább zárkózottabbak, addig a kínaiak sokkal nyitottabbak, szociálisabbak és akár rámenősebbek.

A szintén inkább nyugatbarát, kereskedelemorientált Szingapúrban a helyzet ugyanígy kétértelmű. Az országot sok esztendőn át vezető Lee Kuan-Yuaw kifejezetten kritikus volt a nyugati életmóddal szemben: így létrehozta a világ egyik legszabályozottabb államát, ahol a fiatalok hermetikusan el vannak zárva a szórakozás sok formájától: kegyetlenül büntetik az alkoholfogyasztást és a fiúk és lányok általában nem is egy iskolába járnak, a szórakozóhelyek sem igazán látogathatóak amíg az ember nem lesz felnőtt. Másfelől az üzleti érdekek sok mindent fölülírnak: a múlt században még bátorították is a gazdag, befolyásos nyugati férfiak beházasodását az országba.

A legtöbb sikere egy nyugati férfinak talán Tajvanon és Dél-Koreában lehet napjainkban. Ennek a két országnak modernkori történelmében az USA szerepe egyértelműen pozitív. Ugyanakkor a koreai szórakoztatóipar igen fejlett, rengeteg szappanopera, film jelenik meg évente, ami megteremtette a saját sztárokat, stílust, ez ellensúlyozza a "nyugatiság" tiszteletét.

Korea a kulturális központ

Képtalálat a következőre: „koreanmodern  culture”Lényegében Koreától Kínán és Japánon át a Fülöp-szigetekig és Thaiföldig mindenhol elterjedtek a koreai gyártású szappanoperák és K-pop, a koreai könnyűzene. Ez a jelenség azért érdekes, mert Korea kulturális befolyása az USA-val vetekszik: nem ritka, hogy valaki azért tanul koreaiul, hogy eredetiben élvezhesse a műsorokat. 

Ha összehasonlítjuk a hollywoodi és koreai filmeke, általában azt mondják, hogy utóbbiak konzervatívabbak, prűdebbek és a szórakoztató filmek konfuciánus modelljét reprezentálják. A koreai filmek visszatérő motívuma a háború (érthető okokból), valamilyen katasztrófa, és egy egyszálú szerelmi történet a főhős körül. Nyugaton az ilyen műveket nem értékeli túl sokra, hiszen más kritériumokról beszélünk: a posztmodern művészet a komplexitásban és a megfoghatatlanságban hisz, a koreai filmművészet pedig túl absztrakt és klisés. Másfelől az is gyakran elhangzik, hogy ezek a filmek erősen építenek az amerikai filmek történeteire, csak kissé átírják őket.

Ezzel együtt a koreaiak még mindig sokkal liberálisabbak, mint a többi ország polgárai a térségben. Ha valahol, akkor itt lehet látni a jól ismert lila, szőke és hasonló hajszínű embereket, és a divatnak (aminek nem sok köze van a nyugati stílushoz) is ők járnak legelöl.

 

Délkelet-Ázsiában viszont erős ellenérzések vannak a fehér férfiakkal szemben. Ennek egyik oka a gyarmatosító múlt, ami miatt a helyi lakosság különösen érzékeny a külföldi befolyásra. Másrészt az sem tesz jót az imidzsnek, hogy rengetegen érkeznek a térségbe - Kambodzsa, Laosz de különösen Thaiföldre - hogy igénybe vegyék az olcsó prostituáltak szolgáltatásait. A helyi lakosság az ilyen egyéneket megveti, de sokan hasznot húznak belőle üzletileg. 

Bár ez a cikk kissé leegyszerűsítőnek tűnhet, a nyugati dolgok fetisizálása - nem túlzás a szó - igenis jelen van napjainkban. Volt diák Tajvanon, aki miatt az ottani lányok hisztériában törtek ki. Az elsődleges jelentésen túl pedig nagyon is sok következménye lehet ennek a politikai viszonyokra nézve. Egy korábbi cikkben arról írtam, hogyan terjed a kereszténység Kínában  - Kína, a legnagyobb keresztény nemzet. A fehér férfiak népszerűsége egy másik jel arra nézve, hogy a kulturális dominancia, befolyás tekintetében Kína még messze nem tart ott, mint az Egyesült Államok. Egy amerikabarát generáció pedig akár az alapja is lehet a két ország közti viszony javulásának. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keletazsiafigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7913715174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2018.03.05. 22:42:05

Aranyos vagy hogy szóba hoztad.

A fehér ember mindenhol a világon nagyon jelentős előnnyel indul, legyen férfi vagy nő. Aztán hogy ki hogyan használja.

Dk-ázsia: nem kell oda menni ahova a white trash szokott. Meg úgy kell viselkedni és úgy kell kinézni hogy az első pillanattól nyilvánvaló legyen hogy te nem vagy az. (igen, a ruha is teszi az embert)

A fehér ember nemcsak lehetőség hanem kötelesség és felelősség is.

Az európai embert 40 éve is és ma is az amerikai elé helyezik.

Palazeti 2018.03.06. 17:51:36

@tireless treehugger: A jelentős előnnyel egyetértek a férfiak esetében, viszont a Távol-Keleten egy fehér nőnek egyáltalán nincs könnyű dolga, általában félnek tőle a helyi srácok/pasik. Ugyanez visszafelé is igaz, hogy egy kelet-európai férfinak nyugaton van nehéz dolga, mert rendkívül nehéz labdába rúgnia a helyi erők mellett. Mindig azt szoktam mondani, hogy a nőknek nyugatra vagy a Közel-Keletre kell utazniuk kis önbizalomnövelésért, míg a férfiaknak egyértelműen keletre (volt szovjetunió és távol-kelet, délkelet Ázsia) érdemes utazni, ha komoly sikerélményekre vágyik

Brix 2018.03.06. 20:05:52

Ez nem csoda , hiszen a fehér bőr Ázsiában mindenhol a magasabb társadalmi státuszt jelképezi... Ott a napbarnítottság helyett a fehér bőr a divat. A hölgyek, a helyi jómódú férfiak mellett, a fehér férfiakkal való ismerkedést részesítik előnyben.

2018.03.06. 20:13:10

A fehér férfiak mellett szól, hogy ázsiai mértékkel mérve hatalmas slongjuk van és erről az ottani nők is hallottak. Alig várják, hogy a három centis mikropöcsök helyett valaki rendesen meg***** őket.

Gabor Jeges 2018.03.06. 20:14:27

A koleszban próbálkoztam ázsiai lányokkal, mert nagyon vonzónak találtam őket, de az ellenkezőjét tapasztaltam a fent leírtaknak. A távol-keletiek sokkal kevésbé voltak nyitottak, mint pl. a közel-keletiek. Bár az is igaz, hogy a távol-keleti lányok általában elég zárt csoportokba tömörültek egymással és a honfitárs fiúkkal, és inkább egymás közül választottak párt.

Gabor Jeges 2018.03.06. 20:16:59

@Dr. Trejo: akkor még népszerűbbek lennének a feketék.

ubermeister 2018.03.06. 20:58:54

El kellene már felejteni a méret baromságot. Ha minden nő nagyra vágyik akkor miért nem követelik az öklözést, és a 8 évest megdugni is tisztelendő hisz kap egy nagy farkat amit élvez, csecsemő meg non plusz ultra.... barom.

Kelly és a szexi dög 2018.03.06. 21:14:29

Délkelet-Ázsia a Paradicsom!

Bolshevik 2018.03.06. 21:22:33

@ubermeister: "Ha minden nő nagyra vágyik akkor miért nem követelik az öklözést"

Miért? Nem követelik? :D

ételizésítő 2018.03.06. 22:51:23

Kulturális dominancia a francot.
A fehér embernek annyival nagyobb fasza van az átlag sárgához képest, mint a négernek az átlag fehérhez képest.
Ennyi.

ételizésítő 2018.03.06. 22:53:19

@Gabor Jeges:
Az már túl nagy.
A nők nem szenvedni akarnak, hanem jókat dugni.

Happy trolling, asshole! 2018.03.06. 23:44:20

Nem rossz poszt, pár meztelen ázsiai nős kép azért jobban feldobta volna, de így se olyan rossz.

kukiszfikusz 2018.03.06. 23:53:24

A párom koreai és ő az alábbi három okot helyezte az élre:
- a nyugati kultúrában a nők szinte egyenrangú felek a férfival egy kapcsolatban, ez ott kint egyáltalán nem mondható el
- az ottani kultúrában az anyósának kvázi tejhatalma lenne felette, azt csinálna vele amit nem szégyell, és a párja az anyja oldalán lenne
- a fehér férfiak jóképűebbek, a félvér gyerekek nagyon szépek

Megemlítette a farokméretet is, de azt csak mint kellemes hozadékot.

Hozzászólok 2018.03.07. 00:53:45

@kukiszfikusz: ott a pont, köszi.
Hogy erre nem gondoltak az öntelt macsók. Hogy pont az emancipáció lehetősége a szimpi bennük! :-)))
Ez szuper.

lobaszopiatej 2018.03.07. 01:07:10

Hát persze, hisz Jézus is nagy fehér ember volt, nem ám nigger vagy ne adj isten sárga!

mehemed 2018.03.07. 01:29:50

@ubermeister: fogadjunk hogy kicsi a pöcsöd.

mehemed 2018.03.07. 01:32:40

@ételizésítő: hát ha megnézed a statisztikákat akkor a magyar átlagos pénisz méret a 3. legnagyobb a világon, a legnagyobb fehér. és a legnagyobb kongóitól csak 1.5cm-el kisebb.

bandika57 2018.03.07. 02:44:58

@lobaszopiatej: Jézus zsidó volt, kreol bőrű, barna szemű és hajú

ComLo 2018.03.07. 05:05:11

Én (nem túl eredetien) mindig azt mondtam hogy DK Ázsiai csajt, fehérként itt felszedni a következő lépésekből áll:
1.) elmész bulizni ...
2.) nincs második lépés ... bemész a szórakozóhelyre, és válogatsz :-)

persze ez egy nyugatiak által lakott, de nem túl túristagettó helyre igaz. De a arány még így is kb 70-30 az aranyásól javára. Túristaparadicsomban (Bali, Phuket, Bangkok) ez sokkal magasabb is lehet. Szóval az hogy ilyen sikeresek vagyunk első körben annak (is) köszönhető, hogy itt az "aranyásás" egy szakma. És hogy az értelmes lányokban mi vonza a fehér férfit?
- Aki ide eljut, pláne dolgozni, az jellemzően sokat keres, kvázi felsőbb középosztály.
- Az itteni beauty sztenderd a fehér bör, ezt tartják szépnek. Volt olyan csajom, aki a szép fehér börömet dicsérte (más mellett persze ... :-) )
- A félvér gyerek mindenki szerint iszonyat jól néz ki.
- Ha a gyereknek két nemzetisége van, sokkal nagyobb eséllyel indul majd az életben.
- Nem tömlőre vágynak, de az ázsiai "mikro pénisz" legendának erősen van alapja, exek elmondása alapján.
- A fehér férfiak egész máshogy kezelik a nőket, mint az ázsiaiak.

martineden 2018.03.07. 08:41:09

@Dr. Trejo: Latin-Amerikaban a nok szamara ugyanolyan nepszeruek a feher ferfiak, gondolom nem a farok meret miatt.

Plumper_ 2018.03.07. 09:09:58

@Dr. Trejo: na, végre valaki... :-D a cikk meg a többiek csak kerülgetik a forró kását.
egyébként az ázsiai nők nem feltétlenül szűkek...
(és a fekete nők sem feltétlenül tágak, inkább mélyek)
a legbrutálabb kínálatot az amerikai és északeurópai nőknél találod.

@bandika57: Jézus jász volt, nem tudtad? :-D

erkölcsi hulla 2018.03.07. 10:02:16

"A fehér férfiak népszerűsége a második világháborús amerikai győzelemmel vette kezdetét."

A nők nagy átlagban xenofilok. Ahhoz vonzódnak akik sikeresebbek, hiába egy teljesen más kultúra és rassz, vagy hiába gyilkoltak le egy egész várost.
Mert gondolom a japán férfiak nem voltak oda amerikáért, mikor nukeolták hiroshimát.

Pontosan ezért tudják a fesztiválokon az átlagos németek, angolok, amcsik halomra baszni az összes magyar lányt, amint megszólalnak, és kiderül hogy nem magyarok.

Sőt a legtöbb külföldre vándorolt magyar lány szintén NEM magyar faszt keres, hanem a külföldit.

Ennyi. Az összes nő kurva. So simple.

Magyarként nem kezdek olyan nővel, amelyik külföldön élt, mert tudom, hogy én mint alja magyar, sosem leszek elég neki, ha már volt jobb helyzetű külföldi fasz a szájában.
Ez viszont már hipergámia. Mivel hogy ha kimegy, az összes külföldi egy olcsó magyar lányt lát benne, akit minimális rongyrázással meg lehet fektetni, és meg is teszik.

erkölcsi hulla 2018.03.07. 10:11:41

@mehemed: @ételizésítő: @Gabor Jeges:

Ezt a niggereknek nagy fasza van baromságot el kéne felejteni, engem zavar, hogy itthon is ekkora sláger a nagy niggerfasz szófordulat, holott itt az egyik legnagyobb a faszméret átlag a világon.

Afrikában meg kb 3 államban nagyobb a pénisz méret mint itt, az összes többi labdába sem rúg a magyarokhoz képest.

www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=3073

Szóval kedves lányok, nem niggerfasz kell nektek, hanem magyar, az itt van helyben, és nem egy gusztustalan nignog.

Duplaxiii 2018.03.07. 10:34:03

Hát ha a nőkKEL a lényeg, az elég rasszista, kirekesztő.
Te valószínűleg a nőkNÉL-re gondolsz, azaz a párkapcsolatra?
Ha igen, annak azért elég sok genetikai, anyagi és egyéb oka is van.
Tudtad, hogy az arab férfiak makk-formája más a fehér férfiakhoz képes, és ez miven jár a szex területén?

2018.03.07. 10:50:07

12 évet éltem DK-Ázsiában, és pinay feleségem van. Szerintem alapból nincs értelme Kelet-Ázsiáról beszélni nők tekintetében, mert teljesen más a helyzet Vietnamban, Koreában, Japánban, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában, stb.

A fehérek felé egyrészt van egy nagyfokú gyűlölet a kistigrisek kivételével, máshol meg a nyomor akkora, hogy a nők egyszerűen életstratégiát látnak benned. Az aranyásókat könnyű kiszűrni: amelyik azt akarja, hogy hazavidd, azt azonnal ki kell dobni, nem számít, hogy mit ígért vagy tett meg addig. Érdemes vigyázni, mert a rajongásnak a másik oldala a lehúzás. Van olyan ismerősöm, aki befürdött az ázsiai partnerrel. A csaj gyorsan gyereket akart, meg hazaköltözni. Hazavitte a srác, a nő pedig 30 alatt két gyerekkel, állampolgársággal, komoly gyerektartással úgy otthagyta a fickót, hogy pislogni sem tudott...

Persze neten mindenkinek hatalmas farka van, amivel halomra kúrta a nőket, valamint a millás fizu a beugró a kommenteléshez, én viszont elég sikertelen voltam a nőknél Magyarországon a meglehetősen közepes keresetem, és érzelmesebb természetem miatt. Hát ez kb. egy csapásra megváltozott Ázsiában, és most már 5 éve van egy csodálatos pinay feleségem és három gyerekünk.

Hogy mit szeretnek az ázsiai nők a fehér férfiakon?

1.) A fehérek sokkal rendesebben bánnak a feleségükkel, mint az ázsiaiak. Az ázsiai országok, bár nagyon különböző stílusban, de mind nagyon beleszólnak egy pár, és különösen az asszony életébe. Japánban pl. a tradícionális családban a férfi a teljes fizut a nőnek adja, aki a pénzügyek intézője. Csakhogy ha a férfi anyja azt mondja, hogy most kék bútort vesztek az előszobába, akkor ott kék bútor LESZ. Indokína szegényebb részein lényegében az asszony olyan kiszolgáltatottságban van a férjének, amit egy fehér faszi soha nem is GONDOL. Tehát elég biztosra mehetnek a fehérekkel, mert ha az éppen nem egy pszichopata amstetteni rém, akkor hírből nem fogja ismerni az elnyomásnak azt a fokát, ami otthon alap.

2.) A fehérek közelebb állnak a szépségideáljukhoz. Egy 180 magas, fehér bőrű (ami náluk a szépség netovábbja), ápolt (!) férfi igen kelendőnek számít. És ne feledjük el, hogy nekünk is az ázsiai nők: enyhén barnás, vékony, 40-50 évesen is fiatalosan kinéző nők mennyivel vonzóbbak már, mint az irodákban hízó zsírseggek, két gyerek után már leharcolt csoroszlyák. Ráadásul a közhidelemmel ellentétben a sárgákon (Japán, Korea, stb.) kívül nem ritkák a mellben is erős nők. A farokméret az alkalmi szexben fontos csak, kapcsolatban nem annyira, mivel nincs az a nő, aki élvezne heti többször egy fájóan nagy dorongot.

3.) A fehérek mögött az ő szempontjukból egy ország és egy civilizáció áll. Ezt innét, a világ felső 10%-ából nézve nem nagyon lehet megérteni, de ha elgondoljuk, hogy Svájc az egy ország, Magyarország meg egy [...], az pl. visszaköszön, ha benyitsz egy kórházba, egy iskolába, vagy végigmész egy vidéki úton. Laos, Kambodzsa, stb. ezek nem országok a szó itteni értelmében. Az ottani nők számára baromira vonzó, hogy te egy olyan civilizációból jössz, ahol az élet "jó". Nem olyanokra gondolok, hogy bármit megvehetsz, hanem hogy pl. a gyerekeid már tutira nem a kilátástalanságban fognak matatni. És nyilván én nem a legszegényebb falvakban jártam, hanem alapvetően értelmiségiekkel találkoztam, akik pont így látták a saját helyzetüket. Hogy Európa az egy jó hely, az ottani mércével mérve elérhetetlen standardokkal. Persze Japán/Korea/Taivan az más, de azokat az országokat sosem szerettem :)

Azért azt hozzá kell tenni, hogy egy ázsiai feleségtől sosem lehet annyi önállóságot vagy kezdeményezőkészséget várni, mint egy európaitól. Tehát még egy értelmiségi csajnak is meg kell mondani, hogy mi a helyzet, az egzisztenciális, társasági, stb. életet irányítani kell.

Szóval aki úgy érzi, hogy Magyarországon tök átlagos, annak irány Ázsia, mert tényleg menő lesz.

2018.03.07. 10:51:33

@mehemed: ebből csak az derül ki, hogy a magyar lódít a legnagyobbat.

erkölcsi hulla 2018.03.07. 11:16:53

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ha bemondásra mérnék, akkor mindenhol, még kínánál is 30+ centis lenne az összes méret.

werinter 2018.03.07. 12:32:38

"Aki ide eljut, pláne dolgozni, az jellemzően sokat keres, kvázi felsőbb középosztály."
Valóban igaz és itt le is zárhatjuk a történetet, a kérdés meg lett válaszolva.

FlybyWire 2018.03.07. 12:44:45

Itthon meg közel-keleti nőket kell dugni. A muszlim csajok 0,07 másodperc alatt ráéreznek a bulika ízére itt nálunk: pia, szex, rock'n'roll, és kb. bárkivel elmennek. A kicsit kreolabb bőr, fekete szem-haj ne tévesszen meg senkit, ők (az európai nőktől eltérően) pisilés után is mosakodnak alul, összességében sokkal tisztábbak, és normális esetben szőrtelenítenek is, ahogy illik. A török csaj akihez volt szerencsém (bárhol, bármikor szexelni akart, kocsiban, amit akarsz) ehhez még rózsaszín mellbimbót is tudott villantani, amin különösen meglepődtem, mert amúgy teljesen közelkeleties tónusú volt a többi részen.

Ja igen, ha meg még belénk is esnek, akkor jöhetnek olyan finomságok, mint 3 fogásos reggeli minden nap, a konyhába férfi be se teheti a lábát, háztartás rendezése, stb.
Jó világ :)

ComLo 2018.03.07. 13:34:55

@erkölcsi hulla: Egy világot döntök benned össze, de az általad belinkelt kutatásnál feltünt a kb az országok 3/4 melett (köztük magyaroroszágnál) a source oszlopban feltüntetett "self reported" megjelölés?

Amennyire tudom ebben a témában, már a mérés egységessége, nehézségei, meg úgy egyáltalán az egész értelmetlensége miatt, sosem készült tudományos alapú felmérés. Az egész leginkább arra jó, hogy világosan látszodjon belőle, mely ország egyedei között van felülreprezentálva, a kóros kisebbrendüségi komplexus.

ComLo 2018.03.07. 13:39:15

@Torokhang: nah ennek minden szavával, maximálisan egyet értek, én is hasonlót tapasztaltam.

Ill még egy valami, amit szerintem te is tapasztaltál az elmodottak alapján: egy éjszakára, tényleg sokkal könnyebb nőt találni mint otthon. Viszont a sok aranyásó, és magát a pasinak teljesen alárendelő nő miatt (akikből teljesen elveszik az egyéniség), legalább olyan nehéz igazi hosszú távú társat találni itt kint, mint magyarországon. De ha megvan, akkor az már nagyon jó világ :-D (mi még csak az esküvő küröl tartunk, teljesen normális európai tempóval :-) ).

2018.03.07. 13:45:30

@martineden: Igaz, az anyagiakat kihagytam. Mert ugye a slong mellett az is sokat nyom a latban. A világ minden táján ugyanaz a fontos a nőknek, de a szegényebbek kisebb elvárásokat támasztanak, kevesebbnek is örülnek (az elején, aztán ez változhat).

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2018.03.07. 14:10:32

@Torokhang, @ComLo :
Hű ez jól hangzik, lehet akkor kilátogatok én is :D
De akkor hova is érdemes menni pontosan? Dél-Kelet Ázsiába? Akkor Japán, Kína nem annyira játszik?

Almandin 2018.03.07. 14:40:27

Én fordított felállásra is tudok példát: ismerek egy magyar nőt kínai férjjel, de van egy érdekes blog, amit egy olyan nő ír (sajnos az utóbbi években leállt vele), aki magyarként egy japán férfihoz ment feleségül és Japánban élnek:
napkeletikincseim.blogspot.hu/

Almandin 2018.03.07. 15:00:55

@FlybyWire: Ki kell, hogy ábrándítsalak: a muszlim nőnek tiltja a vallása, hogy nem muszlim férfihoz menjen feleségül. Ezért látni itthon annyi muszlim férfit magyar feleséggel, de ez fordítva sose fordul elő. A fenti dolog miatt. Illetve egy kivétel van: a férfinak fel kell vennie az iszlám vallást, annak minden velejárójával (körülmetélés), és utána jöhet a lagzi.
Másik veszélye a muszlim nőkkel való kapcsolatteremtésnek az, hogy sok muszlim népnél még divat a becsületgyilkosság. Ha kiderül a nő családtagjai előtt, hogy lefeküdtél a húgukkal/lányukkal, megkereshetnek és elvághatják a torkodat. A nőt is kinyírhatják. Azt elhiszem, hogy Magyarországon tanuló muzulmán diáklányoknál gyakori lehet, hogy szabadosan viselkednek, mert itt nem figyeli a család minden lépésüket. Másrészt tudják, milyen sivár jövő vár rájuk magánéleti vonalon , ezért sokan ki akarják tombolni magukat. Olvastam régebben, hogy egy magyar plasztikai sebész szinte szakosodott a mesterséges szűzhártyaképzésre, mert sok muzulmán nő kereste fel, mielőtt hazautazott volna a tanulmányai befejezése után. Ugyanis ha kiderül, hogy elvesztették a szüzességüket, életveszélybe kerülhetnek.

ComLo 2018.03.07. 15:18:44

@Almandin: Ngyon erős a különbség muszlim és muszlim között, habár amire reagáltad, az közel keleti lányokat említ, amiről nincs tapasztalatom. Azt viszont tudom hogy DK Ázsiában, a muszlim vallást csak azért viselik soka, mert kötelező vallásosnak lenni, és ez jár a legtöbb előnnyel, de valójában csak papíron muszlimok. Úgyanígy itt a családok is sokkal liberálisabbak. Párom félig muszlim családból származik, és sosem volt a legkisebb súrlódás sem közöttünk.

ComLo 2018.03.07. 15:24:41

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): Japánról csak hallomásból tudok, Kínáról pedig csak egy keveset, de ... még az is brutálisan nagy hogy "DK Ázsia" :-) . Több mint tíz ország (és sokkal több népcsoport), 650 millió lakosát nehéz általánosítani :-) . Nagyon nagy a különbség egy Fülöp, egy Maláj, egy Indonéz, vagy esetleg egy Singapore-i csaj között. Ráadásul ezeknél, országon, területen, belül is hatalmas a szórás. Én saját tapasztalat alapján, Malájzia, és Indonézia, túristáktól kevésbé fertőzött, de elég nyugatias részeit javaslom.

Almandin 2018.03.07. 15:34:03

@ComLo: Simán el tudom képzelni, hogy sok ázsiai nő azért szeretne európai férjet, mert elege van a hímsoviniszta helyi társadalomból. Csak az a szomorú, hogy nem fog neki sikerülni ez nagy eséllyel, mert általában azok a nyugati pasik akarnak kifejezetten ázsiai feleséget, akik nem akarnak emancipált európai nőt. Tehát pont olyanok ismerkednek egymással, akik ellentétesen gondolkodnak.
Amúgy Nyugat-Európában a kelet-európai nőkkel kapcsolatosan is létezik ez a sztereotípia.

Almandin 2018.03.07. 15:35:26

@ComLo: Ugye tudod, hogy az általad javasolt területeken mi az uralkodó vallás?

Almandin 2018.03.07. 15:43:52

@ComLo: Mondjuk tény, hogy a muszlim világban nagyok a különbségek vallásosság terén. Egy bosnyák városlakó szokásai nem sokban ütnek el az európai átlagtól, egy vahabita szaúdi meg nagyon rigorózus.
Nálatok is gondolom, az após a muszlim.

ComLo 2018.03.07. 15:44:49

@Almandin: Ajánlom Torokhang és az én korábbi kommentjeimet. Egy átlag DK Ázsiai nőnek, az átlagnál himsovinisztább európai pasi is sokkal "megengedőbb" mint a családi az általános sztenderdek. Úgyanez viszont is igaz, az itt emancipált, önálló, független Ázsiai nőben is, sokkal inkább benne van az hogy ... csúnya szóval kiszolgálja a másikat. Csak egyébként ezt tudja úgy tenni, hogy közben nem gázol át magán.

ComLo 2018.03.07. 15:47:31

@Almandin: Persze hogy tudom, 5 éve élek itt, ahogy írtam (papíron) muszlim, Indonéz párom van, de sokat jártam az általam írt többi országban is.

FlybyWire 2018.03.07. 15:48:51

@Almandin: nem ábrándítottál ki, mert sosem akartam elvenni (még a 3 fogásos reggeli után sem, pedig az bitang jó volt :D De mondjuk sose sütött volna nekem malaccsülköt).
Azért muszlim és muszlim között óriási különbség van, a mélysötét pakisztáni falvakat (amúgy ott is tiltja a törvény a becsületgyilkosságokat, mindenhol máshol is, csak a bulvár nem erről fog neked írni), a nagyvárosi török egyetamista csajoktól kb. annyi választja el, mint minket a bushmanoktól.
Szóval ne csak a közhelyekből meg a bulvárból tájékozódj, érdemes kinézni a való életbe is néha :)

Almandin 2018.03.07. 15:50:12

@erkölcsi hulla: Nem exogámot akartál írni xenofil helyett? Az exogámia sokakra jellemző, nemcsak nőkre, férfiakra is. De vannak olyanok is, akik csak a saját nemzetiségbelieket tartják vonzónak.
Az exogám hajlam oka evolúciós lehet: ezzel akadályozza meg a természet, hogy beltenyészet alakuljon ki, ami sok betegség melegágya lehet.
Amúgy sajnállak, hogy az összes nőt kurvának hiszed.

2018.03.07. 15:58:56

@ComLo: "Viszont a sok aranyásó, és magát a pasinak teljesen alárendelő nő miatt (akikből teljesen elveszik az egyéniség), legalább olyan nehéz igazi hosszú távú társat találni itt kint, mint magyarországon."

Ez tényleg így van. Az emberek erősen kondícionálva vannak, és az ázsiai nők egy jó része nagyon passzív. Az ágyban is, a beszélgetésben is, a társasági ügyek kapcsán is. Viszont annyira tudnak örülni egy jól berendezett lakásnak (ami kb. egy felújított panel), hogy valódi öröm látszik rajtuk, hogy intézhetik az ügyeit. Nekem például fontos, hogy szeretve érezzem magam, és nagyon-nagyon kevés nővel kapcsolatban éreztem azt, hogy őbenne is van valami. Aztán már látom, hogy inkább csak más csatornán kommunikálnak. Nem pszichologizálnak annyit, inkább ilyen cselekvő szeretet él bennük. Nagyon ritkák a drámák (főleg a kifejezett egyéniség hiánya miatt is). Persze lehet jó egyensúlyt találni :)

Sok boldogságot nektek! ;)

Mi kint akartunk maradni, csak hát jött Duterte, és megváltozott a klíma.

2018.03.07. 16:07:30

@Anakin Solo (a.k.a. Ape): @ComLo: Én pont Indonéziát akartam javasolni, mert az egyre kulturáltabb, és ha nem tervezed az életed nagy részét ott tölteni, "csupán" párt találni és tovább állni, Indonézia alighanem egy nagyon jó hely, viszonylag jól lehet boldogulni angollal.

A másik tippem a Fülöp-szigetek lett volna, mert viszonylag könnyű munkát találni a nagyvárosokban angol / spanyol nyelvtudással. Ha még fiatal vagy, esetleg beiratkozhatsz egy egyetemre is (bár elég drága, az ottani fizetésed szóba sem jöhet a fedezésére), ott van az igazi dömping. A probléma az, hogy erősödik az idegengyűlölet (amit meg is értek valahol), és a kétszínű párokat sokan nem tolerálják.

De persze ami neked tetszik.

2019.05.20. 21:43:12

@Torokhang: na látod pontosan ezért se nem kéne egy önálló egyéniség, saját gondolatok és akarat nélkül élő introvertált Ázsiai pina, mikor még a magyar nők többségének is nagyon rövid és egyszerű az esze és élvezhetetlenül sekélyes az egyénisége, de ez még azon is túltesz, unalmasabb mint egy üres festővásznat akasztani a falra.

Az hogy te bevallottan labdába sem rúgtál a magyar nőknél és túl magas mérce volt ez a te egyszerű ízlésednek az egyben az okozata és a magyarázata is annak hogy mért kötötték ki a tenyész kancává átnevelt filippinó csajod mellett.

Az meg a másik oka amit korábban mondtam hogy eszemben nem lenne megtanulni a helyi nyelvet, megszokni a helyi szokásokat, átszokni a ottani "gasztronómiára" és kultúrára ha annak lehet nevezni.

marczy 2019.08.18. 09:33:32

@Almandin: Országa válogatja. Tunézia az egyik legnormálisabb arab ország, főleg mostanság. Nekem alapvetően sok muszlimmal nem volt különösebben nagy bajom, de Tunézia a forradalom után is szekuláris ország maradt. Alapvetően szekuláris az állam berendezkedése, de persze sokan gyakorolják is a hitüket. Iváncsik Tamás kézilabdázó felesége tunéziai származású. További érdekes országok: Irán, Törökország. Ezen túlmenően Kurdisztán helyzete az IÁ jelentette háborús fenyegetettség okán is speciális. Törökországon belül Isztambul konzervatív, Izmir nagyon liberális, Kis-Ázsiában pedig általában kelet felé nő a konzervativizmus mértéke, városon értelemszerűen kevésbé azok.
A "fordított" felállás valóban nagyon ritka pont az említettek okán, de mindenki látja, tudja, hogy a szexualitás ilyen fokú elfojtása hova vezet...
Az ún. "becsületgyilkosságok" valóban előfordulnak, de ez alapvetően nem muszlim, hanem - ha hiszitek, ha nem - a Római Birodalomból az arabok nyakán maradt barbár szokás. Szintén nem eredendően muszlim (hanem jóval ősibb, afrikai) szokás a női nemi szervek csonkítása. Egyiptom a bévarrott pinák országa. Sajnos. Ezzel a két dologgal a legnagyobb probléma az, hogy bénítják az integrációt, ezért van sok muszlimmal annyi probléma Nyugaton - meg azért, mert sokfelé szinte nyakló nélkül mehettek be sokáig, rengetegen. Magyarországra nem - a kisebb számú muszlimnál ilyen probléma alapvetően kevéssé jelentkezik, nem beszélhetünk párhuzamos társadalmakról.
Sok muszlim (nem is feltétlenül "migráncs") gondolja azt is, hogy az iszlámot meg kell próbálni közelíteni Európához. Ez nem könnyű annak fényében sem, hogy ugyanakkor sok konzervatív ma is "egy iszlám"-ról beszél, és az ebből adódó türelmetlenség (ti. hogy a másik felekezet tagjai nem igazi muszlimok) vezet sokfelé a vallási háborúkhoz a Közel-Keleten. Ennek okán tehát az iszlám nyugati szemmel nézve már rég nem egységes mint vallás, sőt...
Konferenciákon sok muszlimmal volt már dolgom, vannak értékeik, amiket nyugati szemmel is átgondolandónak tartok, meg hát nyilván vannak olyan dolgaik, amikkel nem értek egyet, ill. vigyázni kell adott esetben. Pl. az arab férfiban az "Ehrgefühl" (elnézést a német szóért, a magyar nem adja vissza) mindig is túltengett, es kulturálisan így van: nehezen bírják a kritikát, nincsenek hozzászokva egy európai értelemben vett vitakultúrához. Szenvedélyesen, olykor egymásnak menve (...) tudnak vitázni.
süti beállítások módosítása